Skip to content

TT-säätiö pyrkii tunnistamaan toistaiseksi hyödyntämättömiä mahdollisuuksia

TT-säätiö perustettiin vuonna 2004. Perustamisen taustalla oli tarve käyttää säätiölle siirrettyä Teollisuuden ja Työnantajain keskusliiton omaisuutta kansantalouden ja elinkeinoelämän kannalta keskeisten, talouspolitiikan harjoittamiseen vaikuttavien kysymysten tutkimiseen, koulutuksen vahvistamiseen sekä markkinatalouden ja suomalaisten menestystä siivittävän keskustelun edistämiseen. Tarkoituksena oli saattaa näitä pyrkimyksiä tukevien toimintojen rahoitus vakaammalle pohjalle.

Nämä tavoitteet ilmaistaan säätiön tarkoituksessa, jossa keskeistä on teollisuuden osaamisen, kilpailukyvyn ja kehittämisen edistäminen teollisuuden toimintaedellytyksiä vahvistamalla.

Vuosien mittaan säätiön rahoitusmahdollisuudet ovat kasvaneet. Säätiön avustustoiminta on laajentunut koskemaan teollisuuden kansainvälistymistä, monipuolisempaa kasvuyrittäjyyden edistämistä, yritysyhteistyön vahvistamista sekä teollisuuden uudistamista muun muassa ilmastonmuutosta torjuvia hankkeita rahoittamalla.

Teollisuutemme uudistaminen ja kehittäminen tarvitsee uusiin investointeihin johtavaa tutkimusta ja innovaatioita. Säätiön tehtävänä on myös edistää teollisuuden välttämätöntä rakennemuutosta ja kestävää kehittämistä tukemalla teollisuuden eri toimialoille suotuisaa toimintaympäristöä.

Säätiö myöntää tarkoituksensa toteuttamiseksi hankekohtaisia avustuksia. Avoimuuden nimissä avustettujen hankkeiden tulee olla selkeästi ja laajalti teollisuuden hyödynnettävissä. Säätiö ei siksi tee pääomasijoituksia muutoin kuin sijoitusmielessä eikä avusta liiketoimintaa.

Vuonna 2020 käyttöön otettavan avustushakemusten verkkopalvelun myötä säätiö toivoo saavansa uusia hakijoita avustuksilleen ja pystyvänsä tunnistamaan teollisuuden kehittämistä palvelevat aloitteet ja ideat, joita ei ole vielä hyödynnetty.

Ajankohtaista

Teollisuuden ilmastotiekartat valmistuivat TT-säätiön rahoituksella

24.6.2020

Hiilineutraali kemianteollisuus on mahdollinen mutta haastava tavoite Kemianteollisuus Suomessa tavoittelee hiilineutraalisuutta vuoteen 2045 mennessä. TT-säätiön rahoituksella on nyt valmistunut teknologiatiekartta,…

Lue lisää

TT-säätiö pyrkii tunnistamaan toistaiseksi hyödyntämättömiä mahdollisuuksia

21.2.2020

TT-säätiö perustettiin vuonna 2004. Perustamisen taustalla oli tarve käyttää säätiölle siirrettyä Teollisuuden ja Työnantajain keskusliiton omaisuutta kansantalouden ja elinkeinoelämän kannalta…

Lue lisää

Tavoitteena miljardiluokan uuden liiketoiminnan synnyttäminen – kansainvälisesti merkittävien innovaatio- ja kasvuekosysteemien selvittäminen

3.2.2020

Suomen hyvinvointi perustuu osaamisen jatkuvaan kasvuun ja Suomessa toimivien yritysten kykyyn luoda uutta globaalisti kilpailukykyistä liiketoimintaa. Verkostot ja ekosysteemit ovat…

Lue lisää